Banden en Uitlijnservice

Uitlijnen

Het uitlijnen van uw auto wordt bij Garage Duurstede met de nieuwste 3D uitlijntechnieken gedaan

Uitlijnen van de auto wil zeggen dat de wielophanging weer zo wordt afgesteld dat de auto in een goede lijn over de weg rijdt, en uw banden niet scheef afslijten waardoor de levensduur wordt verkort.

Uitlijnen moet gebeuren na elke reparatie of verandering van de ophanging. Ook moet de auto uitgelijnd worden als uw banden scheef afslijten, de auto naar 1 zijde van de weg wil, of als het stuur scheef in de auto staat, terwijl u recht door rijdt.

Als u ergens tegen aan bent gereden, is de kans groot dat de wiel uitlijning veranderd, het is belangrijk dat dit zo spoedig mogelijk hersteld wordt, Wij adviseren u om bij elke aanschaf van nieuwe banden, de auto te laten uitlijnen, dit bespaart u veel kosten van banden en brandstof.

Balanceren

Met balanceren wordt bedoeld het in balans brengen van uw auto, hiermee worden bekende problemen opgelost, zoals een trillend stuur of extra slijtage van de banden.

Bij montage van nieuwe (andere) banden, moet er altijd gebalanceerd worden, dus ook bij het wisselen van uw winterbanden en/of zomerbanden.